Tramp Association

In februari 1968 werd de band Tramp Association opgericht. De Nijmeegse popgroep speelde in de periode rond 1970 in verschillende dansgelegenheden en op bruiloften en partijen in en buiten Nijmegen. Dat was de tijd van heel veel bands, zoals de Dukes, de Counts, Blues Corporation, The Gang …. en ga zo maar door.

Het repertoire bestond uit top 40 nummers. Eén van de specialiteiten waren de Shoesnummers, vertolkt door Charlie, die dezelfde stem deed als de zanger van de Shoes. Denk aan nummers zoals Osaka en Na-na-na. T.A. heeft toen ook in het voorprogramma van deze band gespeeld in sociëteit Grootstal in Nijmegen. En spelen in het voorprogramma van de toenmalige Golden Earring  was ook niet verkeerd. Er is zelfs een plaatje uitgebracht met de zelf geschreven nummers “Happiness” en “Tomorrow.”

Tussen 1970 en 1980 zocht ieder bandlid uiteindelijk zijn eigen weg. Enkele leden hadden nog wel contact met elkaar. Charlie is een hele tijd verder gegaan als eenmansformatie, Theo heeft nog in een dweilorkest gezeten, Toine heeft nooit zijn gitaar in de kast gezet en Pim is gestopt en heeft zijn beatlesbas verkocht. Geen contact meer met drummer.

Maar het onverwachte gebeurde! De bandleden troffen elkaar weer op het 50 jarige bruiloftsfeest van Pim in 2020 en vatten het plan op om weer lekker samen te gaan spelen. De corona tijd strooide echter roet in het eten. Ze mochten niet samenkomen met zoveel personen i.v.m. eventuele besmeting. Maar na die lastige tijd huurden ze een oefenruimte en er werd weer de nodige apparatuur aangeschaft. De leden zijn nu natuurlijk op leeftijd, maar het enthousiasme is er niet minder op geworden. Met de nieuwe wat jongere drummer Fenk profileren ze zich nu weer als een “jaren-60-band”. Het repertoire bestaat nu uit liedjes van o.a. de Rolling Stones, de Beatles, Elvis Presley, de Shadows, Roy Orbison, Fats Domino en nog vele anderen.

De thuisbasis is wijkcentrum OZO in Wijchen. Iedere vrijdagavond repeteren ze hier met veel plezier en hopen zo nog heel wat jaartjes hun geliefde hobby uit te mogen oefenen. Ook hebben ze hier al 2 keer met veel succes opgetreden.

De band bestaat tegenwoordig uit:

Charlie Scanlon:         zang/toetsen

Theo Busser:              toetsen

Toine van Stiphout:   leading/solo gitaar

Pim van der Hoop:     basgitaar

Fenk van Stiphout     drum/zang.

Voor meer informatie: wijkcentrumozo@gmail.com

 

Tramp Association Nu


Tramp Association Vroeger